پی آر پی زانو: ترمیم غضروف و تسکین درد با سلول‌های بنیادی

زانودرد به‌تنهایی می‌تواند توانایی انسان را برای انجام آسان‌ترین فعالیت‌های روزمره خود کاهش دهد و احساس ناراحتی مداوم را برای آن‌ها به‌ وجود بیاورد. کسانی که بر اثر راه‌رفتن نادرست، فشار ناگهانی به پا، پیچ‌خوردگی، پارگی مینیسک زانو و بیماری‌های مختلف مانند آرتروز، زانوهای آن‌ها آسیب‌دیده است، به دنبال راهی آسان و بدون نیاز به جراحی برای کاهش درد زانوی خود می‌گردند؛ از همین رو روش پی آر پی زانو برای چنین افراد بهترین گزینه محسوب می‌شود.

بر اساس تحقیقات انجام شده، تزریق پی آر پی تقریبا 85 درصد اثرگذاری مثبتی در بین بیماران با زانو درد دارد و در تسکین درد، به آن‌ها کمک می‌کند؛ از همین رو اگر می‌خواهید ضمن کسب اطلاعات بیشتر در مورد prp، بدانید هزینه پی آر پی زانو چقدر است، و این روش درمانی چگونه انجام می‌شود، حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

هزینه پی آر پی زانو 

پی آر پی زانو چیست؟

قبل از این‌که با پی آر پی آشنا شوید، باید مفهوم پلاسما و پلاکت‌های خون آشنا شوید. پلاسما، قسمت مایع خون است که از آب و پروتئین ساخته می‌شود. پلاسما محیطی مناسب برای گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها فراهم می‌کند. از طرفی پلاکت‌های خون که با عنوان ترومبوسیت هم شناخته می‌شوند، نوعی از پلاسمای خون هستند که غلظت پلاکت‌های آن بیشتر شده است.

زمانی که زانوی فرد به‌ دلایل مختلفی آسیب می‌بیند، پروتئین‌ها و موارد مهم برای رشد را از دست می‌دهد. از طرفی باتوجه‌به این که پلاکت‌ها وظیفه التیام و بازسازی بافت‌های داخلی بدن را دارند، روش پی آر پی برای تزریق پلاکت‌ها به مفصل‎های زانو انجام می‌شود.

در روش prp، غلظت مناسبی از پلاکت‎های خون به قسمت آسیب‌دیده فرد تزریق می‌شود و سبب ترمیم تاندون‌ها، رباط‌ها، ماهیچه‌ها، مفاصل آسیب‌دیده و استخوان‌ها می‌شود.

البته توجه کنید که  پی آر پی روش موقت برای تسکین درد زانو است و برای همه افراد به شکل یکسان اثر ندارد؛ از همین رو بهتر است که قبل از انجام آن، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تزریق پی آر پی زانو چگونه انجام می‌شود؟

روش پی آر پی یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش و تسکین درد زانو است که با کمک پلاکت‌های خون فرد بیمار انجام می‌شود. این روش درمانی معمولاً در کلینیک‌ها و مراکز پزشکی معتبر انجام می‌شود و مراحل خاصی دارد که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • در مرحله اول پزشک نمونه خون مشخصی از شما می‌گیرد تا از آن برای پی آر پی استفاده کند.
  • در مرحله بعد، نمونه خون بیمار در کیت‌های مخصوص نگهداری می‌شود و در دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. این دستگاه با سرعت زیادی چرخش می‌کند تا اجزای مختلف خون مانند گلبول‌های قرمز و پلاسما از یکدیگر جدا شوند. البته توجه کنید که بالابودن سرعت دستگاه سانتریفیوژ، سبب جداشدن پلاسمای غنی پلاکت از دیگر قسمت‌های خونی می‌شود.
  • بعد از جداسازی پلاسمای غنی، نوبت به تزریق می‌رسد؛ به‌ این‌ صورت که پزشک متخصص ممکن است ناحیه آسیب‌دیده را بی‌حسی موضعی کند. سپس پلاسما را به زانوی فرد بیمار تزریق می‌کند تا با این کار، محل آسیب‌دیده مجدد بازسازی و بهبود پیدا کند. توجه کنید که تزریق پلاسما به دو شکل موضعی و مستقیم به‌زانو انجام می‌شود و روش آن بستگی به تشخیص پزشک دارد.

از طرفی باتوجه‌به میزان آسیب‌دیدگی، ممکن است که فرد نیاز به یک یا چند جلسه تزریق داشته باشد؛ از همین رو نمی‌توان تعداد جلسه یکسانی برای همه افراد در نظر بگیریم.

همچنین اگر می‌خواهید درباره زمان انجام prp اطلاعات به دست بیاورید، باید بگوییم که همه مراحل آماده‌کردن و تزریق پلاسما به زانوی پزشک، حدود نیم ساعت طول می‌کشد. اگر سؤالی درباره روند انجام پی آر پی زانو دارید، می‌توانید از متخصصان کلینیک ارتوپدی پزشک اول بپرسید.

تزریق پی آر پی زانو

مزایای پی آر پی زانو

تزریق پی آر پی به‌زانو، برای بیمارانی که از زانو درد شدید رنج می‌برند، قطعاً بهترین انتخاب است؛ چرا که روند بهبود بافت‌های آسیب‌دیده را سریع‌تر می‌کند. از طرفی برای کسانی که به دنبال راهی غیر از جراحی برای درمان زانو درد هستند، این روش مناسب است؛ اما اگر می‌خواهید با مزایای مختلف پی آر پی آشنا شوید، موارد زیر را بررسی کنید:

  • درمان آرتروز زانو: افرادی که دچار بیماری آرتروز زانو می‌شوند، ضعف و درد زیادی را در ناحیه زانو تجربه می‌کنند و نیاز به مستحکم‌ کردن مفاصل زانوی خود دارند. روش درمانی پی آر پی کمک بزرگی به بهبود و تقویت بافت‌های آسیب‌دیده در زانوی افراد با بیماری آرتروز می‌کند.
  • بهبود آسیب‌های مفاصل زانو: برای کسانی که ورزش‌ها و تمرینات بسیار سنگین انجام می‌دهند و بر اثر آن، فشارهای ناگهانی زیادی روی زانو آن‌ها وارد می‌شود، خطر آسیب‌دیدگی مفاصل زانو بیشتر است؛ از همین رو نیاز است که برای بهبود مفاصل ازدست‌رفته زانو، تزریق پی آر پی زانو انجام شود.
  • درمان پارگی مینیسک زانو: ممکن است که زانوی افراد بر اثر پیچ‌خوردگی و چرخش، دچار آسیب شود و فشار ناگهانی زیادی روی آن وارد شود. این چرخش و فشار زیاد، سبب پارگی مینیسک زانو می‌شود. یکی از روش‌های درمانی پارگی مینیسک زانو، تزریق پی آر پی است که به ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.
  • ترمیم غضروف زانو: غضروف‌ها، بافت‌ها و عضلات زانو ممکن است که بر اثر ضربه یا هر مدل آسیب دیگر، دچار مشکل شود؛ از همین رو با انجام پی آر پی می‌توان غضروف‌های آسیب‌دیده را ترمیم کرد.
  • کاهش درد مزمن زانو: یکی از مهم‌ترین مزایای پی آر پی، کاهش دردهای مزمن در زانو است و به بهبودی آن کمک می‌کند.

البته این روش برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌های مختلف دیگر مانند کاهش التهاب، تسکین درد مزمن، کاهش درد و تورم، بهبود تحرک زانو و بهبود عملکرد مفاصل هم مناسب است. بر همین اساس اگر می‌خواهید با کاربردها و مزایای پی آر پی برای درمان مشکلات دیگر استفاده کنید، به پزشک متخصص ارتوپدی در کلینیک پزشک اول مراجعه کنید.

عوارض پی آر پی زانو

طبیعتاً هر کدام از روش‌های درمانی برای بیماری‌های مختلف، در کنار مزایا و ویژگی‌های مثبت، خطرات و عوارض مختلفی هم دارد؛ از همین رو با انجام پی آر پی زانو هم احتمال عوارض محدودی وجود دارد.

البته توجه کنید که عوارض جانبی پی آر پی زانو، بسیار خفیف است و در نهایت مشکل جدی برای بیماران به وجود نمی‌آورد؛ اما بااین‌وجود، عوارض خفیف زیر هم برای بیماران ایجاد می‌شود که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • باتوجه‌به این که در روش تزریق پی آر پی در زانو، از پلاکت خون فرد استفاده می‌شود، امکان بروز حساسیت و آلرژی کمتر است.
  • بعدازاین که پی آر پی به‌زانو تزریق می‌شود، امکان درد شدید و تورم در ناحیه آسیب‌دیده وجود دارد که بعد از مدتی بهبود پیدا می‌کند.
  • به طور طبیعی هر نوع تزریق و ورود ماده جدید در بدن، احتمال عفونت در ناحیه آسیب‌دیده را ایجاد می‌کند؛ از همین رو اگر نکات بهداشتی در تزریق انجام نشود، زانو عفونت می‌کند.

البته اگر می‌خواهید با عوارض خفیف این تزریق روبه‌رو نشوید، بهتر است که به بهترین مرکز پی آر پی زانو در تهران از جمله کلینیک فوق تخصصی ارتوپدی پزشک اول مراجعه کنید.

عوارض پی آر پی زانو

چه کسانی نباید پی آر پی زانو انجام دهند؟

انجام پی آر پی زانو برای افرادی که دچار آسیب‌دیدگی در ناحیه زانو هستند، انتخاب مناسبی است؛ از همین رو افراد با سن‌های مختلف می‌توانند برای تزریق آن اقدام کنند و محدودیت سنی برای انجام آن وجود ندارد.

البته تزریق پی آر پی هم مانند روش‌های دیگر، محدودیت‌های خاصی دارد و برای همه افراد مناسب نیست. در ادامه شرایط افرادی که نباید پی آر پی زانو انجام دهند را معرفی می‌کنیم:

  • در حالت کلی افراد با گروه خونی‌های مختلف می‌توانند برای انجام پی آرپی زانو اقدام کنند؛ اما اگر پلاکت خون فرد بیمار کمتر از حد معمول باشد، حتماً با انجام معاینات خاص، امکان پی آر پی وجود دارد.
  • این روش درمانی برای افرادی که در سلامت کامل قرار دارند، نتیجه مؤثرتری دارد؛ از همین رو افرادی که سلامتی کامل ندارند، کاندید مناسبی برای انجام این کار نیستند. بر همین اساس پی آر پی زانو برای افرادی با بیماری‌های دیابت، تیروئید سرطان و همچنین افراد سیگاری مناسب نیست.

باوجود تمامی این موارد، اگر بیماری یا مشکل خاصی دارید، حتماً قبل از انجام پی آر پی با دکتر زانو مشورت کنید؛ چرا که امکان بروز مشکلات مختلفی در صورت داشتن بیماری وجود دارد.

ماندگاری پی آر پی زانو چقدر است؟

برای تمامی افرادی که برای پی آر پی اقدام می‌کنند، این سؤال وجود دارد که ماندگاری پی آر پی زانو چقدر است. باتوجه‌به این که شرایط و میزان آسیب‌دیدگی زانوی بیماران با یکدیگر متفاوت است، طبیعتاً ماندگاری پی آر پی زانو هم متفاوت است. در حالت کلی پی آر پی زانو تا مدت 2 سال ماندگاری مناسبی دارد؛ اما عوامل زیر سبب تغییر ماندگاری آن می‌شود:

  • معمولاً برای بیمارانی که آسیب‌دیدگی خفیف دارند، پی آر پی تا مدت 6 ماه یا بیشتر دوام دارد؛ اما اگر میزان آسیب‌دیدگی خیلی شدید و جدی باشد، نیاز به تزریق مجدد پی آر پی در 3 یا 4 ماه آینده است.
  • میزان سن بیمار هم در ماندگاری پی آر پی زانو تأثیرگذار است. افرادی که سن کمتری دارند، سرعت ترمیم بافت‌های آن‌ها بیشتر از افراد سالمند است. البته این روش برای افراد سالمند هم مناسب است؛ اما سرعت نتیجه‌بخشی آن‌ها کمتر است.
  • نوع و میزان فعالیت‌های بیمار، در اثربخشی پی آر پی اهمیت زیادی دارد. کسانی که ورزش‌ها و تمرینات سنگین انجام می‌دهند، بیشتر در معرض آسیب به بافت زانو هستند؛ از همین رو برای مشاهده نتیجه مثبت، باید از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنند

نکته مهمی که نباید فراموش کنید  این است که انجام مراقبت‌های بعد از پی آر پی هم نقش مهمی در ماندگاری آن دارد؛ خصوصا اگر پزشک برایتان فیزیوتراپی زانو را تجویز کرده باشد. بر همین اساس توصیه می‌کنیم که حتما به توصیه‌های پزشک و فیزوتراپیست دقت کنید.

ماندگاری پی آر پی زانو

آمادگی‌های قبل از تزریق پی آر پی زانو

برای آن که پی آر پی زانو نتیجه مثبتی داشته باشد، بهتر است که اقدامات زیر را قبل از تزریق را انجام دهید:

  • حداقل 3 یا 4 روز قبل از تزریق پی آر پی، داروهای ضدانعقاد و التهاب را مصرف نکنید.
  • حدود یک تا دو هفته قبل، مصرف گیاهان و داروهای رقیق‌کننده خون، مکمل‌ها و ویتامین‌ها را قطع کنید.
  • به‌هیچ‌‌عنوان 10 روز قبل از درمان، الکل و سیگار مصرف نکنید.
  • حتماً قبل از عمل آب کافی و زیادی بنوشید تا سموم از بدن شما دفع شوند.
  • مصرف وعده‌غذایی سالم در روز درمان، به افزایش انرژی بدن کمک زیادی می‌کند.

مراقبت‌های بعد از تزریق پی آر پی زانو

همان‌طور که اقدامات قبل از تزریق اهمیت زیادی در نتیجه‌بخشی دارد، بعد از تزریق پی آر پی هم باید به موارد زیادی توجه کنید؛ بنابراین در ادامه مراقبت های بعد از پی آر پی زانو را معرفی می‌کنیم:

  • فعالیت‌های سنگین و ورزشی و تمرینات پر فشار تا زمان بهبودی انجام ندهید.
  • حتماً به ‌بهترین مرکز فیزیوتراپی زانو مراجعه کنید و متناسب با دستور پزشک، ورزش‌های مربوط را انجام دهید.
  • رژیم غذایی سالم و مناسبی داشته باشید.
  • مراقب اضافه‌وزن خود باشید و وزن خود را در حالت متعادل نگه‌ دارید.
  • در روزهای اول تزریق حمام نکنید.
  • تا چند روز بعد از پی آر پی، دخانیات و الکل استفاده نکنید.
  • تا 72 ساعت، کیسه یخ یا آب گرم در محل تزریق قرار ندهید.
  • مواد غذایی سرشار از ویتامین C، آنتی‌اکسیدان، اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنید.

توجه داشته باشید که استراحت بعد از پی آر پی زانو اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین بهتر است که یک یا دو روز اول را کامل استراحت کنید. همچنین باید داروها تجویزی پزشک را به‌صورت مداوم مصرف کنید و در حین مراقبت های بعد از پی آر پی زانو، به توصیه‌‎های آن عمل کنید.

 استراحت بعد از پی آر پی زانو

هزینه تزریق پی آر پی زانو

هزینه پی آر پی زانو، برای بیماران با زانو درد، اهمیت زیادی دارد؛ اما باید بگوییم که برای تعیین هزینه دقیق این تزریق، باید به میزان آسیب‌دیدگی، تعداد جلسات موردنیاز، میزان تخصص پزشک و تجهیزات استفاده‌شده برای این کار توجه کرد.

طبیعتاً هرچه پزشک تخصص بیشتری داشته باشد، هزینه تزریق بیشتر می‌شود؛ اما بهتر است که به ‌دلیل پرداخت هزینه پایین، تزریق را به دست پزشکان بی‌تجربه نسپارید. اگر می‌خواهید با هزینه تزریق prp زانو در کلینیک مجهز آشنا شوید، می‌توانید به کلینیک فوق تخصصی ارتوپدی پزشک اول مراجعه کنید یا از طریق پل‌های ارتباطی درج شده در سایت، با کلینیک تماس بگیرید.

جمع‌بندی

تزریق پی آر زانو پی جزو روش‌های کم‌خطر برای تسکین درد زانو است؛ اما برای رسیدن به بهترین نتیجه، به ‌تجربه و مهارت پزشکان فوق‌تخصص ارتوپدی نیاز دارید. باتوجه‌به اهمیت این تزریق، پیشنهاد می‌کنیم که به کلینیک ارتوپدی پزشک اول برای تزریق مراجعه کنید.

این کلینیک با همکاری پزشکان متخصص و تجهیزات قوی، به شما در درمان بیماری‌های ارتوپدی مانند زانو درد کمک می‌کند. بر همین اساس می‌توانید با مراجعه به سایت پزشک اول و تماس‌ تلفنی با کلینیک، برای دریافت نوبت اقدام کنید.

همچنین بخوانید
درد ساق پا فعالیت‌های روزانه را مختل می‌کند. اما چرا ساق پادرد می‌گیرد؟ در این مطلب به بررسی علل این عارضه، از جمله آسیب‌های ورزشی و بیماری‌ها می‌پردازیم.
به دنبال روش درمانی برای کاهش درد هستید؟ مگنت‌تراپی با استفاده از میدان‌های مغناطیسی به تسکین درد کمک می‌کند. در این مطلب به بررسی مغناطیس درمانی می‌پردازیم.
آیا از درد و تورم در پشت آرنج رنج می‌برید؟ بورسیت اولکرانون ممکن است علت آن باشد. در این مقاله به بررسی کامل این عارضه، علل ایجاد آن و روش‌های درمان می‌پردازیم.
آیا به‌تازگی دچار آسیب ورزشی شده‌اید؟ نگران نباشید! در این مقاله، راهکارهای مؤثر برای درمان انواع آسیب‌های ورزشی و پیشگیری از آن ارائه می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: