به دردی که در امتداد عصب سیاتیک احساس می‌شود، سیاتیک گفته می‌شود. عصب سیاتیک از بخش پایینی کمر شروع می‌شود و تا انتهای هر یک از پاها ادامه پیدا می‌کند. سیاتیک اغلب با علائم دیگری مانند بی‌حسی، گزگز و ضعف پا همراه است. سیاتیک می‌تواند تأثیر قابل توجهی روی انجام فعالیت‌های روزمره بگذارد و ایستادن، راه رفتن و حتی نشستن را دشوار کند. اگر به دنبال جایگزینی برای داروهای مسکن خود هستید، ماساژ درمانی سیاتیک می‌تواند به شما کمک کند.

به خاطر داشته باشید که ماساژ دلایل زمینه‌ای سیاتیک شما را درمان نخواهد کرد؛ ولی، می‌تواند درد شما را برای مدتی تسکین دهد. در این صفحه، پاسخی کامل به سؤال «ماساژ درمانی سیاتیک چیست؟» خواهیم داد و شما را با انواع، مزایا، عوارض، مدت زمان و چگونگی انجام ماساژ درمانی سیاتیک آشنا خواهیم کرد.

هزینه ماساژ درمانی سیاتیک

ماساژ درمانی سیاتیک چیست و چگونه انجام می شود؟

ماساژ درمانی سیاتیک به دستکاری بافت‌های نرم (پوست، عضله و فاسیا) برای بهبود سیاتیک گفته می‌شود. متخصص ماساژ درمانی ابتدا پودر یا روغنی را به دستان خود، خواهد زد و سپس به بافت‌های شما فشار وارد خواهد کرد یا آن‌ها را در جهت‌های خاصی حرکت خواهد داد. مطالعه‌ای در سال 2014 نشان داد که یکی از انواع ماساژ درمانی به نام ماساژ بافت عمیق می‌تواند به اندازه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی به تسکین درد کمر (که ممکن است یکی از علائم سیاتیک باشد) کمک کند.

ماساژ درمانی می‌تواند به دو روش به افراد مبتلا به سیاتیک کمک کند. تسکین عضلات منقبض، فایده اصلی ماساژ برای سیاتیک محسوب می‌شود. زمانی که عضلات شما منقبض هستند، فشار بیشتری به اعصابی مانند عصب سیاتیک وارد می‌کنند. ماساژ عضلات منقبض، ممکن است به کاهش فشار روی عصب سیاتیک کمک کند. همچنین می‌تواند آستانه درد شما را با تحریک ترشح اندورفین افزایش دهد. اندورفین‌ها باعث افزایش شادی و تسکین درد می‌شوند.

روش های ماساژ درمانی سیاتیک در کلینیک ارتوپدی پزشک اول

نمی‌توان گفت کدام روش از انواع ماساژ درمانی سیاتیک مزایای بیشتری در مقایسه با دیگر روش‌ها دارد؛ بنابراین، یکی از روش‌های زیر را با توجه به ترجیح شخصی یا توصیه‌های پزشک انتخاب کنید. متداول‌ترین روش های ماساژ درمانی سیاتیک عبارت‌اند از:

  • ماساژ بافت عمیق: ماساژ بافت عمیق را می‌توان یکی از تهاجمی‌ترین انواع ماساژ درمانی برای سیاتیک محسوب کرد. در این روش، از فشار عمیق انگشت برای آزادسازی تنش عضلات و بافت‌های همبند استفاده می‌شود. مطالعه‌ای در سال 2014 نشان داد که جلسه 30 دقیقه‌ای ماساژ بافت عمیق، پنج بار در هفته در طی دو هفته، می‌تواند انواع کمردرد مانند سیاتیک را درمان کند.
  • ماساژ سوئدی: متخصص ماساژ درمانی در ماساژ سوئدی به اندازه ماساژ بافت عمیق به بافت‌ها فشار وارد نمی‌کند. او عضلات را با حرکات دایره‌ای و روبه‌بالا بلند می‌کند تا اعصاب انتهای بافت‌های همبند تحریک شوند و جریان خون افزایش یابد. این حرکات ماساژ درمانی برای سیاتیک به کاهش تنش و افزایش آرامش نیز کمک می‌کنند.
  • ماساژ عصبی-عضلانی: در ماساژ عصبی-عضلانی از تکنیک‌های پیشرفته ماساژ محسوب می‌شود که ماساژ بافت عمیق و ماساژ اصطکاکی را با یکدیگر ترکیب می‌کند. این نحوه ماساژ رگ سیاتیک به تسکین عضلات منقبض و تنش کمک می‌کند.
  • رهاسازی میوفاشیال: رهاسازی میوفاشیال تکنیکی است که برای تسکین درد بافت‌های میوفاشیال استفاده می‌شود. بافت‌های میوفاشیال به غشاهای سختی گفته می‌شود که عضلات شما را احاطه کرده‌اند و از آن‌ها حمایت می‌کنند. نقاط ماشه‌ای که نقاطی سفت و غیر قابل حرکت در بافت‌های میوفاشیال هستند، باعث ایجاد علائمی مانند درد و سفتی می‌شوند؛ بنابراین، با وارد کردن فشار و کشش نقاط ماشه‌ای می‌توان به کاهش درد و سفتی کمک کرد.
  • ماساژ سنگ داغ: در این روش، سنگ‌هایی گرم ‌شده روی نقاط خاصی از بدن برای تقویت آرامش و کاهش تنش عضلات گذاشته می‌شود. متخصص ماساژ درمانی برای سیاتیک ممکن است تکنیک ماساژ سوئدی را همزمان با این روش انجام دهد.

بیشتر بخوانید: آب درمانی سیاتیک در کلینیک پزشک اول


مزایای ماساژ درمانی سیاتیک

مزایای ماساژ درمانی سیاتیک، آن را به درمانی ایده‌آل برای افراد مبتلا به درد سیاتیک تبدیل کرده است که عبارت‌اند از:

  • تسکین کمردرد: مهم‌ترین مزیت ماساژ درمانی این است که می‌تواند مهم‌ترین علامت سیاتیک یعنی کمردرد را تسکین دهد و به اندازه داروهای ضد التهابی مؤثر باشد. اگر درمان‌های طبیعی را ترجیح می‌دهید، ماساژ درمانی می‌تواند یکی از عالی‌ترین و مؤثرترین روش‌ها برای شما باشد.

ماساژ درمانی سیاتیک چیست

  • تسکین عضلات منقبض و آزادسازی فشار روی اعصاب: عضلات سفت و منقبض می‌توانند به اعصابی مانند عصب سیاتیک فشار وارد کنند. ماساژ درمانی برخلاف سایر روش‌های مدیریت درد، ابتدا روی این عضلات تمرکز می‌کند و فشار روی عصب سیاتیک را کاهش می‌دهد. همچنین گاهی این روش می‌تواند دلایل زمینه‌ای سیاتیک را درمان کند و احساس خوبی به شما هدیه کند.
  • بهبود جریان خون برای بهبودی: ماساژ درمانی می‌تواند جریان خون را به ناحیه درد افزایش دهد. تحقیقی در سال 2010 نشان داد که دمای بافت‌ها به علت ماساژ افزایش پیدا می‌کند و به ناحیه درد اجازه می‌دهد، خونی غنی از مواد مغذی را دریافت کند. بهره‌مندی از این مزیت به شرایط شما بستگی دارد. اگر سیاتیک ناشی از فتق دیسک است، تقویت جریان خون کمکی به درمان این دلیل زمینه‌ای نخواهد کرد.
  • تقویت انعطاف‌پذیری و دامنه حرکتی: ماساژ درمانی برای سیاتیک می‌تواند به بهبود یکی دیگر از علائم سیاتیک یعنی درد هنگام حرکت کردن و راه رفتن کمک کند. با ماساژ درمانی خواهید توانست آسان‌تر حرکت کنید و سریع‌تر بهبود یابید.
  • کاهش استرس و اضطراب: این روش علاوه بر کمک به بهبودی، می‌تواند آرامش را به افراد مبتلا به سیاتیک هدیه دهد. به عبارت دیگر، ماساژ درمانی سیاتیک می‌تواند به بهبود سلامت روانی شما نیز کمک کند.
  • بهبود خواب: بیمارانی که از درد مزمن سیاتیک رنج می‌برند، دچار اختلالات خواب نیز هستند. مطالعه‌ای نشان داد که ماساژ درمانی می‌تواند به بهبود فشار خون دیاستولیک کمک کند و به‌تبع آن، کیفیت خواب بیماران را بهبود ببخشد.

عوارض و خطرات ماساژ درمانی سیاتیک

ماساژ درمانی برای بهبود گرفتگی رگ سیاتیک را می‌توان روشی غیر تهاجمی و کم‌خطر محسوب کرد. به خاطر داشته باشید که این روش برای همه افراد مناسب نیست. اگر دچار یکی از شرایط زیر هستید، باید با پزشک خود صحبت کنید تا با خطرات ماساژ درمانی سیاتیک روبرو نشوید:

  • اگر در 12 هفته اول بارداری هستید.
  • اگر بیماری‌های پوستی مانند کورک، زگیل، سلولیت و زردزخم دارید.
  • واریس، بریدگی، خراشیدگی، کبودی یا سوختگی در ناحیه‌ای که ماساژ خواهد شد، دارید.
  • بیماری مسری دارید.
  • به نوریت مبتلا هستید.
  • بیماری هموفیلی شدید مبتلا هستید.

لیست ما ممکن است کامل نباشد؛ بنابراین، پیش از شروع هر درمانی حتما با پزشک خود صحبت کنید و سوابق پزشکی خود را به‌صورت کامل توضیح دهید. همچنین لیستی از داروهایی که مصرف می‌کنید، تهیه کنید و به پزشک نشان دهید. درد عضله را می‌توان یکی از بزرگترین عوامل منفی ماساژ درمانی برای سیاتیک به‌ویژه پس از ماساژ بافت عمیق محسوب کرد؛ زیرا، متخصص ماساژ درمانی به عضلات شما فشار وارد خواهد کرد و آن‌ها را به جهت‌های مختلفی خواهد کشید. این درد به‌تدریج پس از چند روز رفع خواهد شد.

کبودی پوست، خستگی، خواب‌آلودگی، قرمزی و داغی پوست و خشکی و حساسیت ناشی از روغن‌ها و پودرهای ماساژ نیز از دیگر عوارض ماساژ درمانی برای سیاتیک محسوب می‌شوند. اگر پس از جلسه ماساژ درمانی با مشکلات تنفسی روبرو شدید، حتما به مطب پزشک مراجعه کنید.

مدت زمان درمان با ماساژ درمانی سیاتیک در کلینیک ارتوپدی پزشک اول

مدت زمان ماساژ درمانی سیاتیک در جلسه اول ممکن است بیشتر از جلسات بعدی باشد؛ زیرا، در اولین جلسه لازم است چندین کاغذ را برای تشکیل پرونده پر کنید. همچنین پزشک نیز ناحیه ماساژ را معاینه خواهد کرد و سؤالاتی درباره شرایط شما خواهد پرسید. پس از جلسه اول، مدت زمان ماساژ ممکن است بین 30 تا 90 دقیقه باشد. به خاطر داشت باشید که تنها یک جلسه برای مشاهده تأثیر ماساژ بر درد سیاتیک کافی نیست.

مدت زمان ماساژ درمانی سیاتیک

نیازهای شما مدت زمان لازم برای ماساژ درمانی را تعیین می‌کنند. به عبارت دیگر، از آنجایی که افراد شرایط و نیازهای متفاوتی دارند، مدت زمان لازم برای ماساژ هر فرد با فرد دیگر متفاوت است؛ بنابراین، بهتر است به متخصصان ما در کلینیک ارتوپدی پزشک اول مراجعه کنید تا تعداد جلسات و مدت زمان لازم برای ماساژ شما مشخص شود. برای مثال، اگر می‌خواهید تنها بخش کوچکی از بدن شما ماساژ داده شود، ممکن است جلسه‌ای 30 دقیقه‌ای برای شما کافی باشد.

هزینه ماساژ درمانی سیاتیک در کلینیک ارتوپدی پزشک اول

برخی از شرکت‌های بیمه ممکن است تمام هزینه ماساژ درمانی سیاتیک را پوشش دهند و برخی دیگر ممکن است تنها بخشی از هزینه این درمان را پرداخت کنند. بهتر است اسناد بیمه خود را پیش از مراجعه به کلینیک ارتوپدی پزشک اول مطالعه کنید. اگر نتوانستید اطلاعاتی درباره هزینه این درمان در این اسناد مشاهده کنید، با شرکت بیمه خود تماس بگیرید.

قیمت ماساژ درمانی سیاتیک به عواملی مانند روش، تعداد جلسات و زمان لازم برای ماساژ درمانی نیز بستگی دارد؛ بنابراین، بهتر است برای تعیین دقیق هزینه خدمت ماساژ درمانی به کلینیک ارتوپدی پزشک اول مراجعه کنید یا با شماره‌های درج‌شده در سایت تماس بگیرید.

همچنین بخوانید
برای انجام ماساژ درمانی تنگی کانال نخاعی و ریشه های عصبی داخل کانالی در ستون فقرات و برای مشاوره و تعیین نوبت می توانید با کلینیک ارتوپدی پزشک اول تماس بگیرید.
برای انجام ماساژ درمانی کمر و سیاتیک و دیسک کمر حتما با یک متخصص ارتوپد مشاوره کنید. برای مشاوره و تعیین نوبت می توانید با کلینیک ارتوپدی پزشک اول تماس بگیرید.
برای انجام ماساژ درمانی سردرد از جمله سردردهای میگرنی، عصبی و تنشی و همچنین سردردهای گردنی و تسکین سردردهای گیجگاهی با کلینیک ارتوپدی پزشک اول تماس بگیرید.
برای انجام ماساژ درمانی زانو و کشکک زانو حتما با یک متخصص ارتوپد مشاوره کنید. برای مشاوره و تعیین نوبت می توانید با کلینیک ارتوپدی پزشک اول تماس بگیرید

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: