ماساژ درمانی آرتروز را می‌توان درمانی مکمل برای آرتروز و علائم مرتبط با آن محسوب کرد. علائم این بیماری مانند سفتی، تورم و درد مفاصل اغلب با گذشت زمان بدتر می‌شوند. در ادامه، ابتدا پاسخی مفصل به سؤال ماساژ درمانی آرتروز چیست؟ خواهیم داد و سپس به هر آنچه که باید درباره این خدمت بدانید مانند انواع، عوارض، مزایا و چگونگی انجام ماساژ درمانی آرتروز خواهیم پرداخت.

ماساژ درمانی برای مفاصل

ماساژ درمانی آرتروز چیست و چگونه انجام می شود؟

متخصصان ماساژ درمانی آرتروز اغلب از دست‌ها و انگشتان خود برای دستکاری بافت‌های نرم بیماران مبتلا به آرتروز استفاده می‌کنند. بافت‌های نرم به بافت‌هایی مانند ماهیچه، چربی، تاندون و رباط گفته می‌شوند که ساختارهای بدن را احاطه کرده‌اند و از آن‌ها حمایت می‌کنند. برخی از متخصصان از ساعد، آرنج و حتی پاهای خود نیز در ماساژ درمانی برای بیماری آرتروز استفاده می‌کنند.

متخصص برای انجام ماساژ درمانی، ممکن است روغن یا پودر مخصوصی را به دستان خود بمالد. میزان فشاری که لازم است به بافت‌های نرم وارد شود و جهت حرکات ماساژ درمانی برای آرتروز به ناحیه مبتلا به آرتروز و صلاح‌دید متخصص بستگی دارد. اگر این درمان توسط متخصصان آموزش‌دیده مانند متخصصان کلینیک ارتوپدی پزشک اول انجام شود، درمان مکملی بسیار ارزشمند برای بیماری آرتروز محسوب خواهد شد. این نوع ماساژ درمانی، می‌تواند مدیریت درد و عملکرد مفصل را بهبود ببخشد و پیشرفت آرتروز را کندتر سازد. همچنین به شل شدن عضلات و بافت‌های دیگر، افزایش خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به ناحیه مبتلا به آرتروز و گرم شدن آن کمک کند.

ماساژ درمانی آرتروز برای درمان کدام آرتروزها کاربرد دارد؟

ماساژ درمانی می‌تواند به درمان این آرتروزها کمک کند:

  • آرتروز کمر: تحقیقات نشان می‌دهند که این روش می‌تواند کمردرد مزمن ناشی از آرتروز را بهبود ببخشد.
  • آرتروز گردن: تحقیقات نشان می‌دهند که ماساژ درمانی می‌تواند به تسکین درد و افزایش دامنه حرکتی بیماران مبتلا به آرتروز گردن کمک کند.
  • آرتروز زانو: مطالعه‌ای در سال 2006 نشان داد که ماساژ درمانی می‌تواند به بهبود درد و سفتی ناشی از آرتروز زانو کمک کند. مطالعه دیگری نیز نتیجه گرفت که جلسات هفتگی ماساژ سوئدی در تسکین درد مؤثر هستند. همچنین مطالعه‌ای در سال 2015 نشان داد که ماساژ درمانی چینی می‌تواند به تسکین کوتاه‌مدت زانودرد ناشی از آرتروز کمک کند.

هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد چگونه ماساژ درمانی انواع آرتروز می‌تواند چنین فوایدی داشته باشد؛ ولی، انجمن آرتریت بر این بارو است که ماساژ درمانی می‌تواند با کاهش تولید هورمون استرس کورتیزول و افزایش سطح هورمون‌های تقویت‌کننده خلق‌وخو مانند سروتونین، به بهبود علائم انواع آرتروز کمک کند.

روش های ماساژ درمانی آرتروز در کلینیک ارتوپدی پزشک اول

بهتر است انواع ماساژ درمانی آرتروز را امتحان کنید؛ زیرا، بدن افراد با یکدیگر متفاوت است. انواع روش های ماساژ درمانی آرتروز عبارت‌اند از:

  • نقطه ماشه‌ای: این روش با وارد کردن فشار یا لرزش به نقاط ماشه‌ای به تسکین درد در بخش‌های خاصی از بدن کمک می‌کند.
  • ریکی: این روش براساس باورهای شرقی که از انرژی می‌توان برای درمان استفاده کرد، طراحی شده است. در این نوع ماساژ، پزشک انرژی درون بدن را با لمس آرام بدن شما هدایت می‌کند تا درمان آرتروز را تحریک کند؛ بنابراین، روشی امن محسوب می‌شود.
  • شیاتسو: در این تکنیک ژاپنی، از حرکات مداوم و موزون انگشت‌ها و کف دست‌ها برای وارد کردن فشار به نقاط خاصی از بدن استفاده می‌شود. هدف این روش این است که جریان انرژی سالم یا چی را بازیابی کند. اگر نمی‌خواهید لباس‌های خود را برای ماساژ درمانی دربیاورید، این روش را امتحان کنید.
  • سوئدی: در این روش، متخصص ماساژ درمانی از حرکات طولانی و دایره‎‌وار برای وارد کردن فشار استفاده می‌کند تا به شل شدن عضلات، کاهش درد و افزایش جریان اکسیژن کمک کند.
  • رفلکسولوژی: تئوری پشت رفلکسولوژی این است که با وارد کردن فشار به نقاط خاصی در دست‌ها و پاها می‌توان درد را در بخش‌های دیگری از بدن تسکین داد. اگر حساسیت زیادی به لمس مستقیم سایر بخش‌های بدن خود دارید، این روش را امتحان کنید.

هزینه ماساژ درمانی آرتروز

مزایای ماساژ درمانی آرتروز

مزایای ماساژ درمانی آرتروز عبارت‌اند از:

  • وضعیت بدنی بهتر: ماساژ درمانی می‌تواند وضعیت بدن را با تنظیم مجدد مفاصل بهبود ببخشد و با کاهش تنش عضلانی به فرد کمک می‌کند وضعیت بدنی بهتری هنگام ایستادن، نشستن، راه رفتن و بلند کردن یا حمل کردن اشیای سنگین داشته باشد. عضلات آرام می‌توانند وزن روی مفصل را کاهش دهند تا عادات وضعیت بدنی سالم‌تری داشته باشید.
  • انعطاف‌پذیری مفاصل بهتر: کلاژن در نواحی آسیب‌ دیده تشکیل می‌شود و بافت اسکاری را ایجاد می‌کند. این بافت اسکار اغلب باعث سفتی و تضعیف انعطاف‌پذیری مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز می‌شود. ماساژ درمانی برای مفاصل می‌تواند به حذف بافت کلاژنی مفاصل کمک کند و انعطاف‌پذیری و دامنه حرکتی مفصل فرد مبتلا را بهبود ببخشد.
  • مدیریت درد: ماساژ به تسکین درد با شل کردن عضلات و تاندون‌های احاطه‌ کننده مفصل کمک می‌کند. مهم نیست درد مفصل را در چه ناحیه‌ای از بدن خود احساس می‌کنید، ماساژ درمانی می‌تواند به کاهش درد همه افراد مبتلا به آرتروز کمک کند.
  • کاهش تورم: ماساژ مفاصل متورم، می‌تواند مایع خارج سلولی را به اندام نزدیک‌تر کند؛ در نتیجه، تورم کاهش و سرعت بهبودی افزایش خواهد یافت.
  • آموزش مجدد حرکات: با استفاده منظم از خدمت ماساژ درمانی، سیستم عصبی خواهد توانست حرکات صحیح را دوباره یاد بگیرد؛ بنابراین، کیفیت زندگی بهبود خواهد یافت.

عوارض و خطرات ماساژ درمانی آرتروز

اگر دچار شرایط زیر باشید، ممکن است با خطرات ماساژ درمانی آرتروز مانند ایجاد لخته خونی، آسیب به اعصاب و شکستگی استخوان روبرو شوید:

  • لخته خون؛
  • اختلالات خونریزی؛
  • ملزم به مصرف داروهای رقیق‌کننده خون؛
  • دارای رگ‌های خونی آسیب‌دیده؛
  • مبتلا به پوکی استخوان (استخوان‌های ضعیف و شکننده)؛
  • شکستگی استخوان؛
  • تب؛
  • زخم‌های باز؛
  • تومورها؛
  • اعصاب آسیب ‌دیده؛
  • وجودعفونت و التهاب در ناحیه‌ مورد نیاز به ماساژ درمانی؛
  • انجام عمل جراحی نزدیک در گذشته‌ای نزدیک؛

اگر دچار بیماری پوستی (مسری مانند زگیل یا تبخال یا غیر مسری مانند پسوریازیس) هستید، نباید از خدمت ماساژ درمانی آرتروز استفاده کنید؛ زیرا، بیماری‌های پوستی ممکن است با لمس یا فشار تشدید شوند. همچنین اگر باردار هستید، دچار سرطان هستید، پوست شکننده‌ای دارید، دچار مشکلات قلبی هستید، به درماتومیوزیت (بیماری نادری که باعث التهاب عضلانی و بثورات پوستی می‌شود) مبتلا هستید یا سابقه سوء استفاده فیزیکی دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا، ممکن است با عوامل منفی ماساژ درمانی برای آرتروز روبرو شوید.

عوارض جانبی ماساژ درمانی برای آرتروز عبارت‌اند از:

  • درد: از آنجایی که عضلات شما کشیده و دستکاری می‌شوند، درد یکی از عوارض جانبی متداول ماساژ محسوب می‌شود. درد ناشی از ماساژ پس از چند روز برطرف خواهد شد. دوش گرفتن با آب گرم و نوشیدن آب بسیار می‌توانند سرعت بهبودی را افزایش دهند.
  • خواب‌آلودگی و خستگی: ممکن است با این عوارض پس از جلسه ماساژ درمانی، روبرو شوید. البته خواب‌آلودگی به شما کمک می‌کند بهتر بخوابید.
  • کبودی پوست: کبودی پوست نشانه فشار بیش از حد است. اغلب افراد دچار کبودی پوست نمی‌شوند. اگر پوستی مستعد به کبودی دارید، به پزشک اطلاع دهید تا تکنیک ملایم‌تری را برای حداقل‌سازی خطر کبودی پوست برای شما تجویز کند.
  • قرمزی و داغی پوست: پوست برخی از افراد پس از جلسه ماساژ درمانی برای بهبود آرتروز ممکن است مانند گوجه فرنگی قرمز شود.
  • حساسیت به روغن‌های ماساژ درمانی: برخی از روغن‌ها یا پودرها ممکن است پوست شما را حساس یا خشک کنند. بیشتر روغن‌های ماساژ درمانی برای انواع پوست‌ها مناسب هستند؛ ولی، برخی از مواد آن‌ها ممکن است باعث تحریک موضعی خفیف یا واکنش‌های آلرژیک شوند. اگر نمی‌توانید به‌خوبی نفس بکشید یا دچار تورم گلو یا تورم در سایر بخش‌های بدن شده‌اید، حتما بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.

مطالعه دانستنی های فیزیوتراپی آرتروز 


مدت زمان درمان با ماساژ درمانی آرتروز در کلینیک ارتوپدی پزشک اول

مدت زمان ماساژ درمانی آرتروز معمولا بین 30 تا 60 دقیقه است. البته برخی از جلسات ممکن است کوتاه‌تر یا بلندتر باشند. پزشکان معمولا به افرادی که دچار بیماری‌های مزمن مانند آرتروز هستند، توصیه می‌کنند چندین جلسه از این نوع ماساژ درمانی استفاده کنند. با توجه به اینکه شرایط افراد متفاوت است، نمی‌توان تعداد جلسات و مدت زمان دقیق ماساژ را بدون مراجعه به پزشک مشخص کرد.

ماساژ درمانی انواع آرتروز

اگر ماساژ آرتروز تنها برای ناحیه کوچکی مانند دست شما نیاز است یا نمی‌توانید برای مدت زمان طولانی روی تخت دراز بکشید، ممکن است 30 دقیقه برای شما مناسب باشد؛ اگر می‌خواهید کل بدنتان ماساژ داده شود، ممکن است به جلسه‌ای 90 دقیقه‌ای نیاز داشته باشید. به خاطر داشته باشید که از آنجایی که باید پرونده‌ای در جلسه اول تشکیل بدهید و پزشک شما را معاینه خواهد کرد، ممکن است زمان بیشتری در مطب بگذرانید.


خدمات ماساژ درمانی در تهران


هزینه ماساژ درمانی آرتروز در کلینیک ارتوپدی پزشک اول

هزینه ماساژ درمانی آرتروز به عوامل بسیاری مانند ناحیه مبتلا به آرتروز، مهارت متخصص، روش، مدت زمان و تعداد جلسات ماساژ درمانی بستگی دارد؛ بنابراین، بدون مراجعه به کلینیک ارتوپدی پزشک اول نمی‌توان هزینه دقیق ماساژ درمانی را تعیین کرد. البته شما با تماس با کلینیک می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره هزینه این درمان به دست آورید. گاهی شرکت بیمه بخشی از هزینه ماساژ درمانی را می‌پردازد؛ بنابراین، بهتر است با شرکت بیمه خود نیز صحبت کنید.

همچنین بخوانید
برای انجام ماساژ درمانی تنگی کانال نخاعی و ریشه های عصبی داخل کانالی در ستون فقرات و برای مشاوره و تعیین نوبت می توانید با کلینیک ارتوپدی پزشک اول تماس بگیرید.
برای انجام ماساژ درمانی کمر و سیاتیک و دیسک کمر حتما با یک متخصص ارتوپد مشاوره کنید. برای مشاوره و تعیین نوبت می توانید با کلینیک ارتوپدی پزشک اول تماس بگیرید.
برای انجام ماساژ درمانی سردرد از جمله سردردهای میگرنی، عصبی و تنشی و همچنین سردردهای گردنی و تسکین سردردهای گیجگاهی با کلینیک ارتوپدی پزشک اول تماس بگیرید.
برای انجام ماساژ درمانی زانو و کشکک زانو حتما با یک متخصص ارتوپد مشاوره کنید. برای مشاوره و تعیین نوبت می توانید با کلینیک ارتوپدی پزشک اول تماس بگیرید

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: